17. 08. 2022.

Sjednica Skupštine dijaspore i Srba u regionu

U Beogradu će danas početi dvodnevna sjednica Skupštine dijaspore i Srba u regionu, u čijem će radu učestvovati 35 delegata iz srpske dijaspore i regiona.

Svečanom dijelu sjednice prisustvovaće predstavnici Vlade Srbije, Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, predstavnici diplomatskog kora i brojni ugledni gosti, a sjednicu će otvoriti predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Na dnevnom redu zasjedanja biće izbor predsjednika i potpredsjednika, usvajanje novog poslovnika i rekonstrukcija stalnih radnih tijela – savjeta s ciljem uspostavljanja efikasnosti Skupštine dijaspore i Srba u regionu.

Skupština dijaspore i Srba u regionu najviše je predstavničko tijelo dijaspore i Srba u regionu, konstituisano 3. jula 2010. godine. Predstojeća sjednica biće treća po redu.

Ovo tijelo utvrđuje probleme dijaspore i Srba u regionu, predlaže mjere za njihovo prevazilaženje, daje smjernice za izradu Strategije, bira savjete dijaspore i Srba u regionu, nadzire njihov rad i odlučuje o prestanku mandata njihovih članova.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender