18. 08. 2022.
Dodik sa ruskim investitorima o energetskim projektima

Za fakultete i studentski dom pet miliona maraka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je obezbijeđeno više od pet miliona KM za nastavak izgradnje studentskog doma i rekonstrukciju zgrade Pravoslavno–bogoslovskog fakulteta u Foči i da će radovi početi kada budu provedene sve procedure.

“Primarno pitanje u Foči jeste očuvanje rada Pravoslavno–bogoslovskog i Medicinskog fakulteta. Prethodnih godina uložili smo u prvu fazu izgradnje studentskog doma i kupili zgradu Direkcije preduzeća `Maglić` za rad Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta”, istakao je Dodik.

On je rekao novinarima da je sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem razgovarao i o ostalim razvojnim projektima, kao što je adaptacija starog puta uz Taru, čime bi bila unaprijeđena turistička ponuda u vezi sa raftingom na ovoj rijeci i na Drini.

“Radovi su počeli. Prvo ide probijanje makadamskog puta, a potom ćemo preći na modernizaciju”, rekao je Dodik i najavio i podršku drvnoj i tekstilnoj industriji.

On je istakao da je u opštini Foča naslijeđen jedan od najvećih deficita u Srpskoj i najavio da će toj opštini iz budžeta Republike Srpske biti data podrška od 300.000 do 500.000 KM.

Dodik je odao priznanje načelniku Mašiću i njegovim saradnicima za sve što su učinili

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender