26. 01. 2022.

Korektni odnosi DNS-a i SDA

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je da je Stranka demokratske akcije /SDA/ dio vladajuće koalicije u Prijedoru i da su zajednički interesi dvije stranke usmjereni ka boljitku svih građana BiH, a njihovi odnosi veoma korektni i od ranije.
“Politika je izvan skupštinskih klupa u Prijedoru i naši zajednički interesi su prosperitet i izgradnja proevropskog grada”, rekao je Pavić, koji je i gradonačlenik Prijedora, novinarima nakon razgovora sa rukovodstvom SDA.

On je naglasio da je u Prijedoru politička, bezbjedonosna i međunacionalna situacija dugi niz godina stabilna i da grad može biti primjer drugima u mnogim segmentima, a da se uvijek treba dogovarati i ne dozvoljavati da dođe do problema u komunikaciji.

“Izgradnja spomenika u Kozarcu lijep je primjer kako se nešto može uraditi bez ikakvih tenzija i konflikata kada se ne miješaju stranci i dio nevladinih organizacija. Ali, nekome je uvijek interes da se naprave tenzije da bi u mutnom nešto sitno ušićario, a da ga ne interesuje što pritom pravi ogromnu štetu”, dodao je Pavić.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao je da podržava rad jedne tako uspješne lokalne zajednice kakva je Prijedor.

“Ako je lokalna zajednica uspješna, onda je dobro svim njenim građanima, i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima i pozdravljamo uspjeh ostvaren u rješavanju životnih, egzistencijalnih i ljudskih pitanja”, poručio je Tihić.

On je dodao da je sa Pavićem razgovarao o slučajevima koji su izazvali medijsku pažnju.

“Dosta je toga u medijima napisano i što nije bilo, između ostalog i na adresu gradonačelnika. Drago mi je da to nije bitno uticalo na odnose između naših stranaka i naših naroda koji žive ovdje u Prijedoru i koji su dio vlasti”, naveo je Tihić.

SDA u Prijedoru danas održava sjednicu Glavnog odbora, a njeni čelnici posjećuju Kozarac, Udruženje logoraša “Prijedor `92”, Čaršijsku džamiju i firme “Beton gal” i “Norbos”.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender