18. 08. 2022.
DNS nema interesa za učešće u popunjavanju pozicija

Potpredsjednici Čubrilović, Vukovljak i Stevanovićeva

Glavni odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/ izabrao je danas u Banjaluci Nedeljka Čubrilovića, Jovana Vukovljaka i Spomenku Stevanović za potpredsjednike i Dragutina Rodića za generalnog sekretara te stranke.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da su potpredsjednici izabrani na osnovu svojih zasluga za građane i po teritorijalnom principu, u skladu sa izbornim jedinicama za Parlamentarnu skupštinu BiH, najavivši izbor četvrtog potpredsjednika iz Federacije BiH.

On je dodao da je danas usvojena i odluka o formiranju regionalnih odbora, kojih će u Republici Srpskoj biti devet, u skladu sa devet izbornih jedinica za Narodnu skupštinu.

Glavni odbor je konstatovao da DNS ostaje na svojim programskim i statutarnim stavovima i principima da je osnova njihovog rada Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, da se ekonomija i zapošljavanje moraju staviti u prvi plan, te da se mora pristupiti žešćoj borbi protiv kriminala i korupcije.

Pavić je istakao da su odnosi u vladajućoj koaliciji dobri i da ima prostora za njihovo poboljšanje, kao i da je potrebno uložiti više vremena na raspravu o nekim rješenjima umjesto ishitrenog donošenja odluka.

“Konstituisanjem naših organa mi smo već danas spremni za bilo kakve izbore u Republici Srpskoj i BiH, jer ne mislimo odstupiti od čuvanja Republike Srpske bez obzira na sve pritiske“, rekao je Pavić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender