18. 08. 2022.

Rekonstrukcija težak proces

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić smatra da će rekonstrukcija Vlade biti težak proces i da će, osim personalnih promjena, nesumnjivo biti redefinisani njeni ciljevi i politika.
“To će biti rekonstrukcija politike, stvaranja delimično nove politike, a biće, naravno, i personalna, što je, za nijansu, manje važno”, kaže Vučić.

Vučić je rekao da rekonstrukcija nije prinudna, već se preduzima radi ostvarivanja boljih rezultata.

“Moramo dalje da napredujemo u evropskim integracijama, ali i da postavimo nove ciljeve i zadatke kako da unapređujemo saradnju sa nekim drugim zemljama”, izjavio je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je Vlada Srbije ispunila obećanje o otpočinjanju pregovora sa EU, te ocijenio da rekonstrukcija Vlade treba da potvrdi da su principi odgovornosti, sigurnosti i poštovanja narodne volje važniji od partijske poslušnosti.

Govoreći o sutrašnjem sastanku sastanka lidera vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade, Vučić je istakao da u jutrošnjem razgovoru sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem nije konkretizovao stvari, ali da postoji načelna želja za provođenje rekonstrukcije.

Vučić je u beogradskom naselju Karaburma prisustvovao primopredaji 20 sanitetskih terenskih vozila koje je Kina donirala Ministarstvu odbrane Srbije

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender