18. 08. 2022.

SNSD možda napušta parlamentarnu većinu

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drago Kalabić ne isključuje mogućnost da ova stranka napusti parlamentarnu većinu, ako se situacija dodatno zakomplikuje.

Kalabić je ocijenio potpuno nelogičnim to što je kompletan Savjet minstara, u kojem sjede predsjednik i potpredsjendik SDP-a, prvo podržao prijedlog zakona o jedinstvenom matičnom broju, da bi nakon toga lider strane Zlatko Lagumdžija dao nalog svojim poslanicima da glasaju suprotno.

“Na sjednici Kolegijuma u četvrtak potvrdilo se da SDP pokušava da žrtvuje svoje poslanike kako bi zaštitio Savjet ministara. Mnogi su primijetili tu nelogičnost, jer je Lagumdžija bez kamera glasao za zakon o JMG, a pred kamerama tražio da njegovi poslanici glasaju protiv”, rekao je Kalabić za “Pres Republike Srpske”.

Upitan da li će SDP biti izbačen iz većine, Kalabić je odgovorio da njih niko ne trba da izbacuje, jer to oni rade sami, naglasivši da se potvrdilo da, gdje god se nalazi ova stranka, nastaje haos, od nivoa Federacije BiH do institucija BiH.

Kalabić je rekao da postoji načelan dogovor na kolegijumu da će biti pokrenuto pitanje povjerenja Savjetu ministara, ako ne bude jednoglasne odluke o JMB.

“U protivnom nije isključeno ni da SNSD izađe iz većine na nivou BiH. Nećemo dozvoliti da nas neko naziva vlašću i optužuje za blokade, a da drugi, koji su, takođe, navodno vlast, sve blokiraju“, upozorio je Kalabić.

Prema njegovim riječima, ide se u pravcu stvaranja prostora za SDA, jer nema drugih rješenja, osim ove stranke.

On je izrazio nepovjerenje u bezbjednosne garancije srpskim predstavnicima u institucijama BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender