16. 08. 2022.

Sutra sastanak o rekonstrukciji Vlade

Sastanak lidera vladajuće koalicije u Srbiji Ivice Dačića, Aleksandra Vučića i Mlađana Dinkića, na kome će biti razgovarano o rekonstrukciji Vlade Srbije, biće održan sutra u Beogradu.
Sastanak lidera Socijalističke partije Srbije /SPS/, Srpske napredne stranke /SNS/ i Ujedinjenih regiona Srbije /URS/ planiran je za 16.00 časova u vili “Bokeljka” na Dedinju, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Vučić je ranije najavio da će do 27. jula biti završena obimna i sveobuhvatna rekonstrukcija Vlade i da će biti detaljno analiziran rad svakog ministra i državnog sekretara, ali i direktora javnih preduzeća.

Navodeći da socijalisti ne bježe od kadrovskih promjena, Dačić je rekao da je cilj rekonstrukcije Vlade da bude još jača, efikasnija i odlučnija, a ne da se izazove politička nestabilnost te da će u Vladi ostati svi oni koji daju pun doprinos njenom radu.

Članovi SNS-a ističu da bi voljeli da njihov lider Vučić preuzme premijersku poziciju, dok je Dačić poručio da se na mjesto premijera dolazi samo preko izbora.

Lider URS-a Dinkić je ranije izjavio da se tačno zna ko je postigao loše rezultate i da će ti ljudi biti promijenjeni u rekonstrukciji vlade, ali da on ne želi da žrtvuje svoje ministre koji dobro rade.

Beogradska štampa danas piše da će SNS na sastanku o rekonstrukciji vlade predložiti da se formira posebno ministarstvo za evropske integracije, a kao jedan od najboljih kandidata za to mesto navedena je nekadašnji direktor Kancelarije za evropske integracije Tanja Miščević.

Mediji su kao kandidate koji će biti zamijenjeni u rekonstrukciji vlade navodili ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića iz SPS-a, ministra prosvjete Žarka Obradovića iz SPS-a i Vericu Kalanović iz URS-a.

Vlada Republike Srbije formirana je 27. jula 2012. godine, imenovanjem Ivice Dačića za premijera, a ima još 18 članova.

Izvor: agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender