11. 08. 2022.

Izmjene u sastavu ”šestorke” ne bi bile iznenađenje

Član Glavnog odbora SNSD-a Miroslav Mikeš smatra da eventualne izmjene sastava političke “šestorke” na nivou BiH ne bi bile nikakvo iznanađenje.

“Bitno je da se donose rješenja koja mogu da pomognu ljudima u BiH da normalno žive od svoga rada, a sekundarno je ko će u tome da učestvuje”, rekao je Mikeš na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Komentarišući izjavu predsjednika SDA Sulejmana Tihića da bi ova stranka vjerovatno u “šestorku” ušla na mjesto SDP-a BiH, Mikeš je rekao da je Tihić time jasno pokazao za koga misli da je napravio najveći dio problema u političkom životu BiH prethodne dvije godine, što sigurno nije daleko od istine.

Mikeš smatra da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić Ustavnom sudu BiH uputio zahtjev za ocjenu ustavnosti pojedinih odredbi Ustava Republike Srpske sa političkom konotacijom, kako bi pokazao da je Ustavni sud BiH organ koji može da donosi odluku o bilo kom pitanju, te da bi na taj način minimizirao ulogu političkih organa Srpske, a naročito Ustavnog suda.

“Ustavni sud BiH nije nadležan za tako nešto. Ako bi neko i pokrenuo takav postupak, onda bi bilo logično da se takav postupak pokrene pred Ustavnim sudom Republike Srpske, jer je riječ o organima Srpske”, pojasnio je Mikeš.

Mikeš je istakao da Srpska i SNSD imaju jasan i otvoren stav koji se najčešće izražava kroz prizmu retorike predsjednika Republike i ove stranke Milorada Dodika, koji upravo zato što govori otvoreno, jasno i precizno biva na tapetu onih koji ne mogu da razumiju da je za BiH bolje da se kaže otvoreno šta može biti i šta se može uraditi da bi se došlo do određenog rješenja.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender