18. 01. 2022.

Klarkova u posjeti Banjaluci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je na putu BiH ka EU neophodno uspostaviti mehanizam koordinacije uz potpuno poštivanje Ustava.

“Uspostavljanjem mehanizma koordinacije došlo bi se do usaglašenog glasa u BiH o različitim pitanjima”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa administratorom Razvojnog programa UN /UNDP/ Helen Klark.

On je naglasio da Srpska želi da BiH napreduje na putu ka EU uz uvažavanje ustavnopravnog poretka. “Nepribližavanje EU i stajanje u mjestu može da šteti. Nastavićemo da radimo sa UNDP-om i drugimmeđunarodnim organizacijama koje se bave važnim pitanjima za BiH”, rekao je Dodik.

Klarkova je istakla da je cilj UNDP-a da uskladi svoje programe sa razvojnim aspiracijama BiH i njenih entiteta, te da je neophodno uspostaviti mehanizam koordinacije u BiH.

“Aktivni smo u različitim oblastima, među kojima su ekonomija, ruralni razvoj, energetski sektor i oblasti zaštite životne sredine”, rekla je Klarkova.

I predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa Klarkovom o važnosti uspostavljanja efikasne koordinacije između svih nivoa vlasti u BiH pri realizaciji zajedničkih međunarodnih projekata. Na sastanku je bilo riječi o učešću žena na liderskim pozicijama, kao i o sljedećem ciklusu petogodišnjeg okvirnog plana pomoći UN /UNDAF/ i prioritetima koje je potrebno usaglasiti.

Istaknuto je da će ovaj proces pomoći da se identifikuju prioriteti u oblastima energetike, turizma, poljoprivrede, te malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender