18. 08. 2022.

Nema smetnji na relaciji RS i Srbije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je da nema smetnji u odnosima aktuelnih vlasti RS i Srbije i ne vidi razlog za navode da na toj relaciji ima problema.

Odnosi RS i Srbije, kako kaže, funkcionišu na više nivoa, što su potvrdile i dosadašnje posjete predstavnika aktuelne vlasti, kao i dobra parlamentarna saradnja i susreti koje je imao s predsjednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, a naredne sedmice trebalo bi da se održi i zajednička sjednica vlada RS i Srbije.

Radojičić je rekao da tu dobru komunikaciju posebno potvrđuju dvije vlade koje konkretno sarađuju na određenim projektima.

Ta zajednička zasjedanja imaju operativni karakter, budući da se radi o izvršnim organima vlasti.

– Puno toga je već dugo vremana na stolu u različitim oblastima. Treba analizirati dokle se stiglo u infrastrukturnim projektima, kao što su mostovi, putni pravci, te u energetici, gde je Srednja Drina kapitalni projekt koji je, koliko znam, zakočen na nivou institucija BiH zbog nesaglasnosti, pa do nekih projekata kao što je realizacija sportske dvorane Osnovne škole na Palama, te još nekih projekata iz oblasti kulture i umetnosti, istakao je Radojčić.

Radojčić je rekao i da je puno konkretnih stvari, kao i da vladini resori analiziraju i prate njihovo izvršenje.

– Stoga ne vidim razlog da neko pravi bilo kakvu zlu krv ili probleme na toj realaciji, rekao je Radojčić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender