14. 08. 2022.

Prekompozicija “šestorke” pitanje za Federaciju BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ni sa kim nije razgovarao o prekompoziciji “šestorke” na nivou BiH.
“Odjednom se to postavilo kao tema. Što se nas tiče, imali smo negativan odnos prema protestima u Sarajevu kada su bili blokirani naši poslanici”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je istakao da je to bilo nedopustivo i da bi bilo kakva slična pojava dovela do toga da se razmisli da li ići u Sarajevo ili ne.

On je ocijenio da je prekompozicija “šestorke” pitanje za Federaciju BiH i da je njihov problem kakve će koalicije napraviti, te da takva situacija u tom entitetu drži BiH u zastoju po različitim pitanjima, među kojima su i jedinstveni matični broj i “Sejdić – Finci”.

Govoreći o odnosima sa SDS-om na nivou BiH, Dodik je rekao da sa tom partijom SNSD ne dijeli mnogo zajedničkih političkih tema i vrijednosti.

“SDS je sa nama u Sarajevu zato što smo mi to htjeli, a oni su bili željni bilo kakve pozicije u vlasti. Igraju jako čudnu igru, kao s nama su zajedno na nivou BiH, a u Srpskoj smo im nepodnošljivi”, kaže Dodik.

On je naglasio da to još ne znači da je SNSD spreman da prekine ovu saradnju na nivou BiH.

“Često predsjednik SDS-a Mladen Bosić pokušava da predstavi da mi njih eliminišemo. To je jednokratan i veoma lak čin i bilo bi problematično da se desi veoma brzo”, rekao je Dodik, napominjući da SNSD smatra da je potrebno odlučivanje svih o najvažnijim pitanjima na nivou BiH-

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender