16. 08. 2022.

Vimbldon: Nole ili Endi?

Nedjelja, 15 časova.

Predstojeći duel biće 19. međusobni za Đokovića i Marija, a srpski teniser trenutno vodi sa 11-7 u pobjedama. Ove godine sastali su se samo jednom, u finalu Australijan Opena, kada je bilo 6:7 (2:7), 7:6 (7:3), 6:3, 6:2 za Đokovića. Jedini meč na travi dobio je, ipak, miljenik domaće publike, u polufinalu prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu sa 7:5, 7:5.

Iako se prije nekoliko godina činilo da rivalstvo Đokovića i Marija neće biti toliko veliko, sjajnim igrama oni su se postarali da demantuju sve. Između njih dvojice nema nikakvih tajni, i na terenu i van njega se odlično poznaju, što ljubiteljima tenisa garantuje još jedan sjajan duel, a nadamo se i nezaboravno finale najprestižnijeg turnira na svijetu.

Đoković: Jako je nezgodno provoditi slobodno vrijeme sa najvećim rivalom. Ipak, kada ste na terenu, hoćete da pobjedite. To je jače od vas. Imate svoj tim ljudi, pokušavate da analizirate sve prednosti i mane svog protivnika i tenis je cijeli vas život praktično, zato što je tako zahtjevan sport. Nema prostora za veliko prijateljstvo, ali se i ja nadam da ćemo posle naših karijera moći da sjednemo i uz kafu prepričavamo sve što smo preživjeli.

Mari: Teško je to definisati. Mislim da se to može nazvati profesionalnim drugarstvom. Dok smo bili mlađi mogli smo se smatrati prijateljima. Istina je da i danas razmjenimo nekoliko poruka, razgovaramo o različitim temama, posebno o tenisu i tome kako da ga unaprijedimo. Ali, tu se sve završava. Nadam se da će biti drugačije kada okončamo igračke karijere. Jasno je da kada igrate tako važne mečeve kao što je to slučaj sa nama dvojicom, i kada je ulog tako veliki, prosto ne možete biti najbolji prijatelji.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender