18. 08. 2022.

ABA: Radnički umjesto Vojvodine

Kako se navodi na zvaničnom sajtu, još 20. juna u Ljubljani na Skupštini lige jednoglasno je donijeta odluka da Vojvodina i Široki moraju da plate pun iznos od 150.000 do 5. jula za učešće u takmičenju naredne sezone. I dok je Široki to učinio, Novosađani su platili samo 20 odsto te sume i zbog toga su ostali bez mjesta u Jadranskoj ligi.

Zbog toga su čelnici ABA lige odlučili da ponude specijalnu pozivnicu Radničkom, koji je takmičenje u Superligi završio na petom mjestu. Kragujevčani imaju rok do podneva u utorak da plate 150.000 evra da bi učestvovali u ABA ligi naredne sezone.

Direktor Vojvodine Aleksandar Grmuša istakao je za B92 da u redovima Novosađana ne odustaju od ABA lige, pošto su svoje mjesto izborili na terenu.

S druge strane, predsjednik Radničkog Ivan Grujin za B92 je potvrdio da će klub ispuniti sve obaveze u predviđenom roku da bi učestvovao u regionalnom takmičenju.

„Dobili smo obavještenje od ABA lige da se pozivamo kao petoplasirani tim u domaćem takmičenju i da u tom slučaju ispunimo sve potrebne obaveze do utorka u 12 časova. Mi ćemo sve obaveze ispuniti kako bismo učestvovali u tom takmičenju naredne sezone“, rekao je Grujin za B92.

Grujin je, takođe, istakao da su se Kragujevčani prijavili za učešće u Evrokupu, ali da sve zavisi od ABA lige.

„Mi ćemo učestvovati u Evrokupu ako nam se pruži prilika za to. Mi se jesmo plasirali, ali vezano za žrijebanje i prolongiranje našeg učešća u ABA ligi, podnijeli smo još ranije prijavu, ali sve će zavisiti od ABA lige i koliko će ona biti moćna da obezbijedi to jedno mjesto koje je nama pripalo. Nadamo se da hoće i da ćemo tako učestvovati u Evrokupu“, istakao je Grujin.
Izvor. B92, zvanični sajt | JT

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender