14. 08. 2022.
Nastava ili zatvaranje škole?

Dio plata prosvjetnim radnicima biće vraćen

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija rekao je da će prosvjetnim radnicima biti vraćen dio plate, ali ne zbog straha od nekog novog štrajka, nego zahvaljujući rastu prihoda u budžetu.

Mutabdžija je dodao da Srpska sada može da ispoštuje da svim budžetskim korisnicima dio plate bude vraćen, te da je kao čovjek zadovoljan da se vrati poljuljano povjerenje prosvjetnih radnika u sistem.

Govoreći o nedavnim protestima studenata u Banjaluci, Mutabdžija je za “Pres Republike Srpske” rekao da su studentski zahtjevi legitimni, ali da se postavlja pitanje da li se u ovom trenutku mogu ostvariti, iako će Vlada i dalje raditi na rješavanju pitanja koja su studenti pokrenuli kroz zakonski okvir.

“U toku ljeta biće izabran najbolji ponuđač za izgradnju četvrtog paviljona u Banjaluci, a brzo ćemo izabrati i najboljeg ponuđača za završetak studentskog centra u Foči i za izgradnju Bogoslovskog fakulteta u ovom gradu”, istakao je Mutabdžija.

Prema njegovim riječima, rok za završetak četvrtog paviljona je otprilike godinu dana, dok bi radovi u Foči mogli da budu završeni i prije toga.

Mutabdžija smatra da u postojećim okvirima nijedna vlada u regionu nije više dala studentskoj populaciji od Vlade Republike Srpske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender