10. 08. 2022.

EXIT: Sve je spremno, slijedi spektakl !

Ovogodišnji festival počinje u srijedu, a već je prodato više od 35.000 ulaznica!

Generalni menadžer festivala EXIT Dušan Kovačević, izjavio je da je sve spremno za početak još jednog spektakla, koji će i ove godine dokazati da se s pravom nalazi na prestižnoj listi najboljih evropskih muzičkih festivala.

Noviteti na festivalu

“Ove godine smo se veoma potrudili da napravimo kvalitetan balans između novih ekskluzivnih nastupa i starih provjerenih imena.
Najveći ekskluzivitet ovogodišnjeg Exita je nastup “Atoms for peace” koji zaista predstavlja pravi svjetski ekskluzivitet zato što će ove godine nastupiti na samo nekoliko svjetskih festivala”.

Dance-arena-Egzit-festival-3

Tu su, dodao je, još neki noviteti kao što je “Rudimental Live” koji osvaja sve evropske liste, pa “Diplo” i niz izvođača koji na Festivalu nastupaju prvi put.

O kvalitetu programa, po riječima generalnog menadžera festivala svjedoči i interesovanje publike, a ono je, sudeći po prodaji ulaznica, zaista veliko.

“Interesovanje publike je sigurno najveće u poslednjih pet godina. Petrovaradinska tvrđava se “puni” velikom brzinom, u ovom trenutku imamo između 35 i 40 hiljada prodatih karata za svaki dan Festivala.
Kapacitet Tvrđave je od 45 do 50 hiljada posjetilaca, što znači da je ostalo još samo malo karata. Kompleta ima još samo nekih 2.000 i poruka svima onima koji planiraju da dođu na Egzit a još nisu kupili kartu da to što pre učine jer postoji mogućnost da karata nestane”, istakao je Kovačević.

Publici će se predstaviti poznati i provjereni izvođači kao što su Dejvid Geta, “The Prodigy”, Fatboy Slim, Nick Cave, Snoop Dogg, koji ove godine nastupa kao Snoop Lion.

Kao poseban spektakl Kovačević je najavio samo otvaranje festivala, u srijedu 10. jula, na kom će glavna zviezda biti Nael Rodžers i njegov bend “Ćic”, a prije Rodžersa nastupiće hor “Viva Vox”.

novi-sad-exit

Za Naela Rodžersa Kovačević je rekao da je, po njegovom mišljenju, najveći producent svih vremena u svijetu muzike koji stoji iza desetak najvećih hitova u istoriji muzike i koji je producirao najveće albume Madone, “Duran Duran”, Dejvida Bovija i mnogih drugih najvećih muzičara svijeta.

Po Kovačevićevim riječima, prvi dan ovogodišnjeg Exit festivala biće posvećen konceptu brendiranja zemlje, jer, kako je kazao, Exit kao jedan od pozitivnih brendova Srbije želi da ukaže na važnost teme promocije Srbije i promocije imidža Srbije.

Značaj festivala

“Kada se govori o korisnosnosti Exita za društvo, kako na lokalnu zajednicu, tako i na nivou cijele države, priča se o dva aspekta, jedan je taj turistički aspekt gdje strani turisti za vrijeme boravka na Festivalu u Srbiju i Novi Sad unesu, po nezavisnim procjenama, oko 15 miliona evra i to je dobrobit koja se može matematički izraziti, a drugi aspekt je praktično neprocjenjiv i odnosi se na promociju imidža zemlje, a koji je jako važan jer od imidža zemlje zavise i visina stranih investicija, ali i svi drugi spoljnopolitički faktori”, istakao je Kovačević.

exit-main-stage

Kovačević je sa ponosom istakao da je Exit od strane inostranih medija i publike svake godine svrstavan među deset najvećih muzičkih festivala u Evropi.

On je objasnio da svi izvođači koji nastupaju na Exit-u svoj nastup naplaćuju po istoj cijeni po kojoj naplaćuju nastupe na drugim velikim svjetskim festivalima na kojima je cijena ulaznica višestruko veća nego na Exit-u, pa je zbog toga neophodna finansijska pomoć države u organizaciji Festivala, kako bi se on uopšte održao.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender