23. 01. 2022.

Imamo snage da promjenimo Srbiju

Imamo snage da promjenimo Srbiju, poručio je danas prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji “Srbija se okreće ekonomiji – odgovorno zajedno do izlaska iz krize”.

Vicepremijer Srbije je istakao da je ključni ekonomski cilj vlade da za godinu ili dvije nezaposlenost svede na nivo ispod 20 odsto, a to će, kako vjeruje, biti omogućeno nizom reformskih zaokreta.

U prošlosti je, kako je konstatovao, Srbija suštinski propadala, a da to nije nikom “prijavljivala” ili o tome obavjestila građane, i zato će političari koji su danas na vlasti imati obavezu da čine dobro za svoju državu, pa makar to značilo i nepopularne mjere.

“Mi imamo snage da promjenimo Srbiju i ako je kralj Milan mogao da se izbori sa svima koji nisu bili za izgradnju željeznice i mi danas mozemo da kažemo ljudima da će biti problema, muka i nepopularnih mjera, ali da moramo da ih izdržimo kako bismo imali šansu za budućnost”, rekao je Vučić.

Vučić je objasnio da će ekonomska situacija u predstojećem periodu biti poboljšana vladavinom prava, staranjem institucija, skraćivanjem birokratskih procedura, osnivajem kancelarija za brze odgovore, reformom javnog sektora i penzijskog sistema.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender