16. 08. 2022.

Josipović ispred Predsjedništva BiH dočekan uz vojne počasti

Josipović je uz vojne počasti i izvođenje himni dviju država svečano dočekan ispred zgrade Predsjedništva BiH. Kako je najavljeno, u Predsjedništvu BiH razgovaraće se o unapređenju ekonomskih odnosa između dvije zemlje, s osvrtom na dobre i loše strane u ovoj oblasti nakon punopravnog članstva Hrvatske u EU.
00123456
Osim susreta u Predsjedništvu BiH, predsjednik Josipović danas će imati susret s rukovodstvom Parlamentarne skupštine BiH, te će biti gost na radnoj večeri koju će organizovati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, a prisustvovaće joj i ministri u Vijeću ministara i premijeri entitetskih vlada, FBiH Nermin Nikšić i RS-a Željka Cvijanović.
001234
Tokom drugog dana posjete, Josipović će posjetiti Brško Distrikt, te obići gradilište mosta preko rijeke Save, koji se gradi u sklopu koridora 5C i razgovarati sa čelnicima Brčko Distrikta. U poslijepodnevnim satima u utorak, hrvatski predsjednik posjetiće Tuzlu i razgovarati sa čelnicima opštine Tuzla i kantona Tuzla, kao i s predstavnicima Hrvata u Tuzlanskom Kantonu. Takođe će obići budući Hrvatski centar koji je u fazi preuređenja te upaliti svijeću ispred spomen-ploče postavljene u sjećanje na 71 mladog čovjeka koji su poginuli u Tuzli 1995. godine na Trgu prekinute mladosti – Kapiji.
001

Na kraju posjete BiH, predsjednik Josipović prisustvovaće potpisivanju sporazuma o saradnji između Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Zagrebu.
0012

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender