14. 08. 2022.

Josipović u posjeti BiH

Predsjednik Hrvatske Ivo Јosipović doputovaće danas u dvodnevnu službenu posjetu BiH tokom koje će razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH, članovima kolegijuma oba doma parlamenta BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, te boraviti u Brčkom i Tuzli.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je danas, prvog dana posjete, predviđeno da, osim susreta Јosipovića i članova Predsjedništva BiH, bude održan i sastanak delegacija BiH i Hrvatske, nakon kojeg će biti održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Јosipović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Јosipović će se danas sastati i sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a prisustvovaće i radnoj večeri, koju organizuje Bevanda, sa kojim će razgovarati o uticaju ulaska Hrvatske u EU na privredu BiH.

Predsjednik Hrvatske će sutra u prijepodnevnim časovima posjetiti Brčko distrikt, gdje će obići gradilište mosta preko Save, koji se gradi u okviru Koridora “Pet ce”, te razgovarati sa čelnicima distrikta.

U popodnevnim časovima Јosipović će u Tuzli razgovarati sa čelnicima opštine i Tuzlanskog kantona, te predstavnicima Hrvata u tom kantonu.

Predsjednik Hrvatske obići će i budući Hrvatski centar, koji je u fazi preuređenja, te posjetiti Univerzitet u Tuzli, gdje će prisustvovati potpisivanju sporazuma o saradnji tuzlanskog i zagrebačkog univerziteta.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender