18. 08. 2022.

Kreće misija “Slovenija 2013”

Selektor Dušan Ivković je na pripreme pozvao 19 igrača, koji će se narednih nedjelja boriti za 12 mogućih mjesta.

Ivković se još prije početka priprema susreo sa brojnim problemima, pošto je zbog otkaza morao da mijenja spisak, a sa prvobitnog su zbog problema sa povredama otpali Duško Savanović, Novica Veličković i Zoran Erceg. Naknadno su poziv dobili Nemanja Krstić i Nikola Kalinić, a postoji mogućnost da Ivković u narednom periodu pozove još neke igrače iz mlade ili univerzitetske reprezentacije.

Zbog obavezama prema mlađim selekcijama, na okupljanju se neće pojaviti Kalinić i Krstić, kao i Đorđe Gagić, Nemanja Dangubić i Vasilije Micić. Neće biti ni Nemanje Nedovića, koji je otputovao u Sjedinjene Države na potpisivanje ugovora sa Golden Stejtom, ali će se on sa nedjelju dana zakašnjenja priključiti reprezentativnim drugovima.

Za sada se ne zna tačan broj igrača koji će se u ponedjeljak pojaviti u „Ziri“, posebno zato što se dosta spekulisalo da će se Vladimir Micov, Milan Mačvan i Stefan Marković zahvaliti Ivkoviću na pozivu. Takođe, Miloš Teodosić je povređen, ali postoji, naravno, mogućnost da se pojavi na okupljanju i pored toga.

Srpski tim će do 15. jula raditi u Beogradu, kada se seli u Sloveniju, gdje će obaviti bazični deo priprema u u Kranjskoj Gori i Rogaškoj Slatini do 1. avgusta. Tokom avgusta igraće na turnirima u Celju, Beogradu, Antibu i Turskoj, a odigraće i trening meč sa Rusijom 12. avgusta.

Za 12 mjesta u timu na Evropskom prvenstvu konkurisaće: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nenad Krstić, Raško Katić, Vladimir Štimac, Đorđe Gagić, Dejan Musli, Nikola Kalinić i Nemanja Krstić.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a srpski tim je smješten u grupi B sa Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Letonijom.
Izvor. B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender