14. 08. 2022.

Nastavljena sjednica Predstavničkog doma PS BiH

Nakon više od mjesec dana pauze, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nastavio je danas u Sarajevu sjednicu prekinutu 6. juna zbog blokade zgrada institucija BiH, prenose agencije.

U dnevni red prošlosedmičnom odlukom proširenog kolegijuma Predstavničkog doma uvrštena je rasprava o informacijama o bezbjednosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih od 5. do 7. juna, na kojima je traženo usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Poslanici će se na današnjoj sjednici izjasniti i o zahtjevu Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Ovaj zakonski akt dio je Sporazuma o programskoj i projektnoj saradnji u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH između SNSD-a i SDP-a koji bi trebalo da “obezbijedi efikasniju proceduru i dodjelu ugovora o javnim nabavkama u skladu sa evropskim standardima, uz uvećavanje administrativne takse u procesu žalbi da bi bile spriječene manipulacije sa fiktivnim žalbama”.

Na dnevnom redu je i Informacija o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu, o kojoj je rasprava odgođena na prošloj sjednici Predstavničkog doma.

Pred poslanicima će se naći i izvještaji o radu za prošlu godinu Savjeta ministara, Kancelarije za razmatranje žalbi BiH, o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH, zaštiti ličnih podataka u BiH, te godišnji i finansijski izvještaj Centralne banke BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender