08. 08. 2022.

Ranjeno šestoro Albanaca sa Kosova u sukobu sa Žandarmerijom

U oružanom sukobu s pripadnicima Žandarmerije na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova, ranjeno je najmanje šest kosovskih Albanaca, prenijela je jutros Radio-televizija Srbije.

Do sukoba je došlo sinoć, kada je grupa Albanaca, koja je prešla sa Kosova radi nelegalne sječe šume, iz automatskog oružja napala patrolu Žandarmerije na teritoriji centralne Srbije, u ataru kuršumlijskog sela Borovac.

Pripadnici Žandarmerije su poslije incidenta blokirali administrativnu granicu sa Kosovom u ataru sela Borovac na teritoriji opštine Kuršumlija.

Predsjednik Mjesne zajednice Merdare Časlav Milošević izjavio je da se u zaseoku Borovac u 19 sati čula pucnjava koja je trajala negdje oko trideset minuta.

“Posle toga Žandarmerija je blokirala ceo pravac gde se desio sukob, pošto su pripadnici albanske nacionalnosti prešli administrativnu liniju i krali šumu”,  rekao je Milošević.

Kosovski elektronski mediji prenose da su četvorica Albanaca ranjena u oružanom incidentu koji se dogodio u ataru sela Mirovac, u opštini Podujevo. Prema tim izvještajima, u incidentu je došlo do razmjene oružane vatre između grupe Albanaca sa kosovske strane, koji su se nalazili u sječi drva, i neidentifikovane grupe sa srpske strane.

Policija je do sada potvrdila ranjavanje samo dvojice Albanaca, od kojih jednog teže. Obojica su prebačena u Kliničko-bolnički centar u Prištini, jedan od njih je lakše ranjen u nogu, dok je drugi ranjen teže, u grudi.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender