14. 08. 2022.

Vlada opredjeljena za očuvanje radnih mjesta

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević tokom razgovora sa predstavnicima Sindikalne organizacije “Rasklopne opreme” /RAOP/ Istočno Sarajevo naglasio je da je opredjeljenje Vlade Srpske i resornog ministarstva očuvanje radnih mjesta i proizvodnog procesa u ovom privrednom subjektu.
Kovačević je naglasio da će, s tim u vezi, biti nastavljene aktivnosti radi pronalaženja strateškog partnera koji će biti spreman da kupi pokretnu i nepokretnu imovinu kroz izvršne postupke koji se vode u okviru suda i Poreske uprave Srpske.

On je istakao da resorno ministarstvo čini maksimalne napore radi definisanja konačnog rješenja za obezbjeđenje nastavka proizvodnje u RAOP-u, o čemu će informisati Vladu Srpske prije održavanja prvog ročišta zakazanog za 22. jula, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Radnici RAOP-a održali su 2. jula u krugu fabrike mirni protest sa kojeg su ponovo apelovali na nadležne institucije da ubrzaju rješavanje problema ove firme, pri čemu su kao glavnog krivca označili Poresku upravu Republike Srpske. Proizvodnja u RAOP-u obustavljena je početkom ove godine.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender