14. 08. 2022.
Trenutno vode Albanci, ali to se može promijeniti

Vladajuća koalicija je stabilna

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vladajuća koalicija stabilna i da se na sastanku lidera vladajuće koalicije razgovaralo o principima i o tome šta bi rekonstruisana vlada trebalo da radi.

“Koalicija je stabilna, a ako može da je poremeti to da se bojiš da izgubiš slJedeću vlast, onda su izbori apsolutno rešenje”, rekao je Vulin.

Ministarstva treba mjenjati da bi radila bolje i neke nove programske ciljeve ispunila, da bi to radila brže i efikasnije, kazao je Vulin.

“Svako ko nije radio dovoljno dobro ili ko se zamorio ili ko jednostavno ne odgovara sadašnjem vremenu, treba da bude promjenjen”, rekao je Vulin i ocenio da je ovo zanimljiv test za sve političke partije koje čine vladajuću koaliciju.

“Formulisani su odgovarajući principi, govoriće se i o kadrovskoj problematici. Do kraja nedjelje biće određen ko će biti glavni pregovarač za sve što nas čeka nakon pristupnih pregovora”, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je bilo riječi i o razgovorima u Briselu i naglasio da se Kosovo i Metohija nikada ne ispuštaju iz glavnog fokusa vladajuće koalicije, da će se na tome stalno raditi i da Srbija neće zaboraviti svoje Kosovo i Metohiju i ljude koji na tom prostoru žive.

On je ocjenio da je vlada radila dobro, da su određeni ciljevi ispunjeni, da je dobijen početak pristupnih pregovora sa EU i da je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić najavio da će se raditi na tome da nezaposlenost bude smanjena sa 25 na 20 odsto.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender