14. 08. 2022.

Napraviti plan za smanjenje nezaposlenosti

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da je naredni cilj Vlade Srbije, poslije otvaranja pregovora za članstvo u EU, smanjenje nezaposlenosti, te da u narednom periodu treba napraviti plan kako povećati broj zaposlenih.

Dačić je istakao da je herojsko djelo svako novo otvoreno radno mjesto, u trenutku kada svi predviđaju kataklizmu, te napomenuo da u Srbiji broj nezaposlenih iznosi 25 odsto, a među mladima između 40 i 50 odsto.

Dačić, koji je u Valjevu prisustvovao otvaranju druge fabrike rashladnih uređaja slovenačkog “Gorenja”, rekao je da su nova radna mjesta i nove investicije najbolji odgovor na ekonomsku krizu.

On je rekao da je u Srbiji teška situacija kada je riječ o odnosu zaposlenih i onih koji su izdržavani, odnosno nezaposlenih, penzionera i onih koji primaju socijalna davanja.

“To znači da je mali broj onih koji u Srbiji rade i taj sistem je nemoguće da opstane”, naveo je Dačić.

Premijer Srbije je istakao da je smanjene nezaposlenosti nemoguće bez stranih investicija koje iziskuju dobru investicionu klimu, harmonizaciju s evropskim zakonima, te borbu protiv korupcije i kriminala.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender