16. 08. 2022.

U Italiji uhapšeno 50 krijumčara droge

Italijanska policija je danas saopštila da je u saradnji sa albanskim, portugalskim i španskim policajcima uhapsila 50 lica osumnjičenih za šverc droge i zaplijenila 240 kilograma kokaina.

U saopštenju se navodi da se za pedesetoricu uhapšenih sumnja da su članovi četiri bande krijumčara droge povezanih sa Robertom Panuncijem, mafijašem deportovanim prošlog vikenda iz Kolumbije u Italiju, a koji se smatra najvećim svjetskim švercerom kokaina, prenijela je agencija AFP.

Četiri kriminalne bande su imale bazu u Rimu, gdje je i provedena većina hapšenja, a kokain i druge narkotike su uvozile iz Južne Amerike, izjavili su policijski zvaničnici na konferenciji za novinare u italijanskoj prijestonici.

– Oni su koristili visoko sofisticirane metode krijumčarenja droge, pri čemu su narkotike sakrivali u boksersku opremu, rekao je policijski inspektor zadužen za operaciju hapšenja, Lorenco Sabatino.

Pomenute kriminalne bande su sarađivale sa italijanskom mafijom, posebno Kamorom i Ndrangetom, čija su sjedišta u italijanskoj pokrajini Kampaniji odnosno Kalabriji.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender