16. 08. 2022.

Konkurs za popisivače

Javnim pozivom popisne komisije opština/gradova pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave za obavljanje poslova opštinskih instruktora i popisivača u provođenju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Zainteresovani građani mogu se prijavljivati od 11. do 31. jula, svakog radnog dana, od 10.00 do 15.00 časova, tako što će lično doći u prostorije popisnih komisija opština/gradova i popuniti prijavu.

Kandidate biraju popisne komisije lokalne samouprave, a kriterijumi za izbor popisivača i opštinskih/gradskih instruktora propisuju da kandidat treba da bude državljanin BiH, da ima najmanje 18 godina na dan kada aplicira, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje, te da je, ako je moguće, stanovnik naseljenog mjesta ili opštine/grada.

Iz Agencije poručuju da će prednost imati nezaposleni.

Popisivači će po jednom popunjenom obrascu kao naknadu dobiti od 1,75 do 1,95 KM u zavisnosti od područja u kojem će raditi (ruralno ili urbano), a instruktori 70 KM po popisivaču, s tim da najniža zarada može biti 280 KM.

Kandidati za popisivače i opštinske/gradske instruktore proći će obuku nakon koje će biti testirani. Popisna komisija lokalne samouprave zatim imenuje izabrane kandidate i one koji će im biti zamjena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender