23. 01. 2022.

Vojvodina tuži ABA ligu

Čelnici regionalnog takmičenja saopštili su da je Kragujevčanima ponuđena specijalna pozivnica, pošto Vojvodina nije ispunila uslove za dobijanje iste. Novosađanima je dat rok do 5. jula da plate 150.000 evra, ali su oni do tada platili samo 30.000, zbog čega je odlučeno da su ostali bez mjesta koje su obezbijedili četvrtom pozicijom u Agroživ Superligi Srbije.

„Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj istoriji ovog takmičenja predstaviti na sudu preko ULEB, pošto jedino tu možemo da dođemo do rješenja“, rekao je Grmuša.

Grmuša je ponovio da ABA liga ima dvostruke aršine, pošto ni Široki nije ispunio obaveze na vrijeme, ali se nalazi na listi učesnika regionalnog takmičenja.

„Predsjednik ABA lige Radovan Lorbek prije sastanka je rekao da nema drugih klubova koji nisu ispunili uslove, ali smo poslije saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebene dogovore sa Jadranskom ligom oko plaćanja za učešće u takmičenju. Nama to nije dopušteno, iako smo sa menadžerom takmičenja Romanom Liscem imali usmeni dogovor da ćemo poslije sjednice u Zagrebu razriješiti sve probleme“, rekao je Grmuša.
Izvor. B92, Beta | JT

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender