16. 08. 2022.

Ispitati slučaj pronađenog naoružanja u Tešnju

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da je neobično da je na jednom mjestu u BiH mogla biti pronađena tolika količina naoružanja kao u Tešnju, te ocijenila veoma loše što se u vezu s tim dovodi poslanik SDA u parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

“Sigurno da nije jasna situacija i da Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ mora da uradi svoj dio posla te ispita odakle toliko oružje, municija i minsko-eksplozivna sredstva na jednom mjestu”, izjavila je Majkićeva.

Prema njenim riječima, istraga treba dati odgovore na pitanja otkud toliko naoružanje u Tešnju, čemu ono služi i s kakvim namjerama.

“Važno je da tu informaciju dobijemo u cijelosti, jer ako je ono uzeto iz vojnih skladišta nakon takozvane reforme odbrane, jer ona nikada nije izvršena, onda odgovornost snose ministri”, istakla je Majkićeva.

Ona je podsjetila da Komisija za odbranu i bezbjednost, naročito njeni srpski članovi, godinama ukazuju na zloupotrebe u raspolaganju viškovima oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Izvor: Agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender