18. 01. 2022.

Odnosi Srpske i Srbije na najboljem mogućem nivou

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je poslije sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem da su odnosi između RS i Srbije na najboljem mogućem nivou.

– Na operativnom planu saradnja je intenzivirana i realizuje se Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama. To obuhvata aktivnosti na projektima “Južni tok”, hidroelektrane na Drini i sardnju opština u pograničnim dijelovima – rekao je Dodik.

On je dodao da Srbija potvrđuje opredjeljenost za Dejtonski mirovni sporazum i da je protiv nametanja rješenja koja nisu prihvatljiva za RS.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da se ozbiljno pristupilo realizaciji Sporazuma i specijalnim i parlaelnim vezama, odnosno da on ne ostane samo slovo na papiru.

– Želja nam je naravno da se “Južni tok” što prije gradi i da opštine sarađuju. Sve ovo potvrđuje veoma bliske odnose između RS i Srbije – rekao je Dačić.

Naglasio je da saradnju Srbije sa Srpskom niko ne može omesti, te da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada nije traženo da se vrše bilo kakvi pritisci na RS u pogledu mijenjanja Dejtona.

On je dodao da je za Srbiju prihvatljivo sve ono što se u BiH dogovori, a da nije na štetu srpskog naroda. Najavio da će iduća sjednica dvije vlade biti održana u drugoj polovini godine u Srbi.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender