18. 01. 2022.

Prije 157 godina rođen Tesla, genije koji je izmijenio svijet

Izložba Muzeja Nikole Tesle – “Teslin čudesni svijet elektriciteta” biće otvorena danas u njujorškom Holu nauke u Kvinsu, najavio je muzej.

Izložba će biti otvorena na dan rođenja Nikole Tesle, a realizuje se u saradnji sa njujorškim muzejom i uz podršku Skupštine grada Beograda i Generalnog konzulata Republike Srbije u NJujorku.

Poslije više od 100 izložbenih postavki, održanih u posljednjih nekoliko godina u preko 20 zemalja na četiri kontinenta, ova izložba prvi put gostuje u NJujorku, gradu u kome je veliki naučnik, inženjer i pronalazač proveo gotovo šest decenija i ostvario sva svoja otkrića i izume koji su promijenili tehnološku sliku 20. vijeka.

Na izložbi, povodom 70 godina od Tesline smrti, biće prikazani najznačajniji detalji iz života genijalnog srpsko-američkog naučnika, brojni interaktivni modeli njegovih najvažnijih izuma koji predstavljaju osnovu druge industrijske revolucije, kao i niz pronalazaka kojima je načinio pionirske korake u domenu radija, visokofrekventnih struja, daljinskog upravljanja i bežičnih komunikacija, bez kojih se svakodnevica na početku 21. vijeka ne može zamisliti.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender