16. 08. 2022.

SNSD i SDS će tužiti BHT, FTV i Klix zbog protesta za JMB

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Drago Kalabić rekao je za portal eTrafika.net da će klubovi poslanika SNSD-a i SDS-a tužiti javne emitere BHT i FTV te portal Klix.ba za “huškanje naroda na srpske poslanike i onemogućavanje rada i kretanja poslanika u zgradi institucija BiH”.

“Sigurno je da će uskoro biti pokrenute prijave protiv svih onih koji su onemogućavali rad institucija, slobodu kretanja i pokušavali predstaviti nas Srbe kao glavne krivce. Prvo ćemo sve podatke koje posjedujemo proslijediti Komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine, te ukoliko niko ne bude voljan da podnese odgovarajuće prijave, mi ćemo, tu mislim na klubove poslanika SNSD-a i SDS-a, morati u našoj režiji tužiti sve one koji su krvi za ono što je učinjeno”, rekao je Kalabić za eTrafiku.

On je rekao da je već sakupljeno dovoljno argumenata da se tuže svi organizatori protesta za koje kaže da imaju podršku stranih agencija i ambasada.

“Svi oni koji neće da se procesuiraju ova krivična djela ustvari rade na legalizaciji nasilja. Sigurno je da kreatori ovih protesta ne misle odustati, a podršku imaju i u mnogim federalnim medijima, kao što su portal Klix.ba, koji nam je upućivao hiljadu mejlova i kreirao atmosferu linča, BHT koja je direktnim prenosima pozivala na izlazak naroda na ulice i FTV. Sada je već sigurno da ćemo za ovakav način izvještavanja ovih medija podnijeti prijavu” kazao je Kalabić.

Redakcija portala Klix.ba rado će se odazvati pozivima nadležnih institucija kako bi dokazala kako je izvještavanje tokom protesta bilo objektivno, profesionalno i u skladu sa novinarskom etikom i standardima. Poslanicima koji najavljuju tužbe poručujemo da nikakve prijetnje neće spriječiti izvještavanje o neradu i neefikasnosti državnih i bilo kojih drugih institucija koje su dovele BiH i njene građane u stanje elementarnog siromaštva i besperspektivnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender