16. 08. 2022.

5 čudnih trikova koji vam mogu pomoći da smršate

Iako su zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost najbolji načini da se riješite suvišnih kilograma, ponekad je potrebno pribjeći i malim trikovima koji sam proces mršavljenja mogu ubrzati. Ako su vam dosadili konvencionalni savjeti o dijetama i želite da probate nešto novo, pogledajte sledećih pet čudnih trikova koji vam mogu pomoći da se riješite suvišnih kilograma.

 

Jedite ispred ogledala

Istraživanja pokazuju da gledanje sebe dok jedemo može imati snažan uticaj na to koliko ćemo hrane konzumirati. Tokom istraživanja, naučnici su ispred ispitanika stavili ogledalo i otkrili da oni konzumiraju manje hrane kada vide svoj odraz u ogledalu. Istraživači vjeruju da je to zbog toga što gledanje sebe dok jedemo čini nas svjesnima našeg tijela i količine unesene hrane u organizam.

 

Plaćajte gotovinom

Prema istraživanju američkih univerziteta Cornell i Binghamton, platne kartice utiču na debljanje. Poznato je da postoje veće šanse da potrošimo više novca kada plaćamo karticom, a rezultati istraživanja otkrivaju da plaćanje platnom karticom ima i katastrofalne rezultate po vaš struk, jer ste podložniji impulsivnoj kupovini malih “poroka” kada je koristite u svakodnevnoj kupovini. Da biste to spriječili, izvadite novac na bankomatu, a karticu ostavite kod kuće.

 

Pomirišite vaniliju

Želja za slatkišima vam remeti plan dijete? Miris vanile vam može pomoći da ne posegnete za tim sladoledom ili čokoladom. Istraživanja pokazuju da je upravo taj miris prava stvar kada ljudi osjećaju potrebu da pojedu neki slatkiš ili popiju gazirano piće. Štapići vanile, esencijalno ulje pa čak i vanilin šećer mogu vam pomoći da suzbijete želju za slatkišima.

 

Kuhinja u plavom

Plava boja ne samo da je idealno umirujuća u spavaćoj sobi već je odlična i za kuhinju, ukoliko želite da se riješite suvišnih kilograma. Vjeruje se da plava i zelena boja smanjuju apetit (crvena i žuta ga stimulišu) pa se opredijelite za plavo posuđe, stolnjake pa čak i zidove u prostoriji u kojoj jedete.

 

Ne jedite dok ste u pidžami

Od ovoga se nećete nužno udebljati, ali nošenje “labave” odjeće, kao što su vrećaste pantalone, donji dio pidžame ili donji dio trenerke može vas dovesti u situaciju da jedete više. To se dešava iz razloga što “vrećasta” odjeća daje iluziju da ste vitkiji te manje razmišljate o svojoj figuri. Iako se ne preporučuje da za vrijeme obroka oblačite neudobnu odjeću, nošenje malo uže odjeće može vam pomoći da razmišljate o svom tijelu te je i bolji pokazatelj gubitka ili dobijanja kilograma od vage.

 

Izvor: MiniMagazin.info

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender