14. 08. 2022.

HDZ BiH neće u Federalnu Vladu

HDZ BiH sigurno neće ući u Vladu Federacije BiH, čak i kada bi je pozvali, poručio je lider te stranke Dragan Čović i ocijenio da je FBiH klinički mrtva.
Čović je istakao da će se HDZ nastojati boriti da spasi ono što se da spasiti u FBiH u narednih godinu dana, jer se plaši da oni, koji su sad na vlasti, to ne unište do kraja.

On je za “Nezavisne novine” rekao da su pokrenuti razgovori u vezi sa “šestorkom” i da se želi riješiti jedno od ključnih pitanja – odluka “Sejdić-Finci”, čime bi uspjeli malo relaksirati odnose sa EU.

“Kod njih su u proljeće izbori i prije toga nekako moramo uhvatiti taj voz da ne zaostanemo previše za našim komšijama. Rekli smo da je mjera da niko nikom neće nametati rješenja niti birati drugome njegove predstavnike kako je to bilo do sada”, istakao je Čović.

On smatra da BiH životari i još se nekako održava.

Govoreći o mogućem ujedinjenju sa HDZ-om 1990, Čović je rekao da to zavisi od toga kako se bude ponašalo novo rukovodstvo te stranke i da ne bi otvarao tu temu dok se o njoj jasno ne izjasni rukovodstvo HDZ-a 1990.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender