16. 08. 2022.

Izuzetan značaj Centra vojnih škola

Nekadašnji Centar vojnih škola Vojske Republike Srpske “Rajko Balać”, u kojem se odškolovalo oko 670 oficira i 750 podoficira, bio je od izuzetnog značaja i važnosti za Republiku Srpsku, ocijenio je danas rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić.
“Nažalost, ovaj centar više ne postoji, ali se na prostoru gdje je nekada funkcionisao, sada nalazi Univerzitet u Banjaluci. Dugujemo veliku zahvalnost nekadašnjem rukovodećem kadru Vojske Republike Srpske što su našim studentima ostavili veoma vrijedne objekte“, rekao je novinarima Stanić, nakon sastanka sa nekadašnjim komandantima Centra.

Radoje Čavić, jedan od osnivača i nekadašnji komandat Centra vojnih škola “Rajko Balać”, istakao je da se ne smije zaboraviti da je postojao ovaj centar.

“U njemu je obučen veliki broj starješinskog kadra za potrebe Vojske Republike Srpske”, rekao je Čavić, podsjetivši da je Centar prestao sa radom 2005. godine.

Jedan od komandanata Centra vojnih škola “Rajko Balać” Miko Škorić naglasio je da ovaj centar imao ogroman značaj u razvoju Vojske Republike Srpske.

On je naveo da je formiranjem Centra Vojska Republike Srpske postala najozbiljnija vojna komponenta u BiH.

U Banjaluci se danas i sutra, u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske, obilježava 20 godina od formiranja Centra vojnih škola Vojske Republike Srpske “Rajko Balać”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender