14. 08. 2022.

Ponašati se racionalno i pragmatično

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da se i Srbija i Republika Srpska ponašaju racionalno i pragmatično.

“Očekujem da se ponašamo racionalno i pragmatično i da uradimo ono što je moguće u interesu i Srbije i Republike Srpske i BiH”, rekao je Vučić novinarima u Skupštine Srbije, odgovarajući na pitanje da li poslije jučerašnje zajedničke sjednice vlada očekuje dalje jačanje veza Srbije i Srpske.

Što se tiče obilježavanja u Srebrenici, Vučić je podsjetio da je Skupština Srbije danas već objavila o tome saopštenje.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade Srbije, Vučić je rekao da će prilikom odlučivanja o tome ko treba da bude zamijenjen morati da se ustanove objektivni kriterijumi, ali da očekuje da i tada bude onih koji će se žaliti.

On je naveo da je vladajuća koalicija odlučna da sprovede rekonstrukciju vlade ne zato što ju je na to primorala opozicija, već zato što želi da uvede princip odgovornosti i smjenjivosti, koji su važni za napredak Srbije.

Prema njegovim riječima, ako neko bude znao da će na svakih šest mjeseci njegov rad biti ocjenjivan i da nema nesmjenjivih i nedodirljivih, onda će svi da vode računa i marljivost tih ljudi će biti na mnogo višem nivou.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender