18. 08. 2022.

Predstavljeni Kovačević i Pečnik

“Preda mnom je veliki izazov, želim da se izborim za mjesto u timu i opravdam povjerenje ljudi koji su me vratili u klub. Kada sam odlazio tadašnja uprava je procijenila da nisam igrač za Crvenu zvezdu. U Spartaku su mi pružili šansu, tamo sam se dokazao i sada vratio”, rekao je Kovačević na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Kovačević, koji će u predstojećoj sezoni nositi dres sa brojem 55, je karijeru počeo u Zvezdi, a prošle godine prešao je u subotički Spartak.

Slovenački fudbaler Nejc Pečnik rekao je da jedva čeka da zaigra u zvaničnim utakmicama za crveno-bele. On je prošle sezone igrao za Šefild Venzdej.

“Prezadovoljan sam, pun motiva i jedva čekam zvanične utakmice. Prošla godina u Engleskoj nije bila najbolja za mene, ne znam zašto, ali mislim da imam kvaliteta da to ispravim u Zvezdi”, rekao je Pečnik, koji će nositi dres sa brojem 11.

Pečnik je rekao da ga uprava Zvezde, dok je predsednik bio Dragan Stojković, nije kontaktirala, ali da bi još tada došao u klub. On je dodao da dobro govori srpski jezik.

Profesionalnu karijeru počeo je u Celju, a igrao je još za Spartu iz Praga, portugalski Nacional, rusku ekipu Krila Sovjetov i Šefild Venzdej.

“Gdje god sam igrao bila su dvojica, trojica igrača iz Srbije, tako da sam bolje naučio srpski nego jezik zemalja u kojima sam igrao”, rekao je on.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je da je Pečnik u klub došao kao slobodan igrač i da je fudbaler izrazio želju da dođe. Dodao je da ga je Zvezda angažovala na preporuku svog trenera Slaviše Stojanovića.

Stojadinović je istakao da je Kovačević Zvezdino dijete i da je u jednom momentu “bio izgubljen zbog loše procjene”. On je otkrio da su pregovori sa Spartakom bili teški i naporni.
Izvor. B92, Beta | MN

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender