16. 08. 2022.

Strpljivost i dobra volja za jačanje veza u regionu

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da Srbija sa ostalim balkanskim zemljama želi prosperitetnu budućnost u zajednici evropskih naroda i da su potrebni strpljivost i dobra volja za jačanje veza u regionu.

“Vizija, strpljivost i dobra volja, potrebni su nam da obnavljamo i jačamo veze i saradnju u regionu”, rekao je Nikolić na dodjeli znački i sablji polaznicima visokih škola za oficire, među kojima su bila i dva oficira iz BiH.

On je, na svečanosti u Skupštini Srbije povodom završetka školovanja polaznika 2. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane i oficira 56. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, rekao da Srbija sa ostalim balkanskim zemljama želi prosperitetnu budućnost u zajednici evropskih naroda.

On je istakao da očuvanje mira, stvaranje otpornog i snažnog sistema bezbjednosti zemlje i razvoj regionalne saradnje služe da građani, država i društvo u cjelini, u miru i bezbjednosti streme svojim ciljevima i ostvaruju svoje snove.

Nikolić je istakao da “samo mudrost opstaje trajno” i da je mudrost potrebna kako bi se sačuvalo u Srbiji ono što su ostavile prethodne generacije.

Oficirima, među kojima je bilo pripadnika i vojski Hrvatske i Slovačke, Nikolić je poručio da Srbija u njima vidi tim koji dijeli zajedničke vrijednosti, ima istovetnu misiju i zadatak.

Svečanosti su prisustvovali članovi Vlade Srbije, Njegova svetost patrijarh Irinej i predstavnici ostalih vjerskih zajednica u Srbiji, kao i članovi diplomatskog kora.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender