16. 08. 2022.

Klintonova naplaćuje 200 hiljada dolara po govoru

Posljednji govor je održala prošlog mjeseca u Čikagu, pred petnaest hiljada stručnjaka koji se bave ljudskim resursima u velikim kompanijama, a glavna tema izlaganja je bila imigraciona i reforma zdravstvenog osiguranja, i kako to utiče na posao kojim se oni bave.

Vašingtonski dnevnik navodi da je Klinton od kada je prije šest mjeseci napustila mjesto šefice Stejt departmenta, učestvovala na skupovima jednog građevinskog konzorcijuma iz Dalasa, banketu grupe menadžera iz Los Anđelesa, kao i direktora velikih kompanija iz Mičigena.

Predviđeno je da u narednim mjesecima, govori i na skupovima agencija za nekretnine, velikih prodajnih salona automobila, kao i simpozujumu kliničkih psihologa.

Vašington post ocjenjuje da Hilari Klinton, dok na ovaj način zarađuje novac, i dalje vaga da li da se kandiduje na predsjedničkim izborima 2016. godine, dok zainteresovani predstavnici raznih profesija i industrija žele da ostvare kontakt sa nekim ko bi mogao da bude budući lider SAD.

Sličan put sa učešćem na konvencijama i skupovima velikih firmi, imali su i nekadašnji državni sekretari Madlen Olbrajt, Kolin Pauel i Kondoliza Rajs, ali su dobijali mnogo manje sume novca, dodaje list.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender