16. 08. 2022.

Normalizovano snabdijevanje citostaticima

Klinički centar u Banjaluci saopštio je da je situacija sa snadbdijevanjem citostaticima u ovoj zdravstvenoj ustanovi normalizovana.

Zavod za medicinsko snadbdijevanje – Apoteka Kliničkog centra Banjaluka, od prošle sedmice raspolaže potrebnim i dovoljnim količinama citostatika i pratećih lijekova, koji se distribuišu na Kliniku za onkologiju, Odjeljenje za dječiju hematoonkologiju Klinike za dječije bolesti i Kliniku za plućne bolesti, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se navodi da svi onkološki pacijenti koji se liječe u Kliničkom centru Banjaluka, kao i onkološki pacijenti na biološkoj terapiji nesmetano primaju terapije u skladu sa predviđenim protokolima liječenja.

“Citostatika i pratećih lijekova za liječenje onkoloških pacijenta ima u količinama koje su dovoljne do okončanja tenderske procedure i potpisivanja novog Okvirnog sporazuma za nabavku citostatika za period od 2013. do 2015. godine za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, što bi trebalo da dugoročno riješi pitanje snadbdijevanja citostaticima Kliničkog centra Banjaluka, kao i ostalih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj”, ističe se u saopštenju.

Rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka u stalnom je kontaktu sa predstavnicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske koji za Klinički centar Banjaluka provodi tendersku proceduru za nabavku svih lijekova i ostalih medicinskih sredstava.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender