10. 08. 2022.

Dodik, Dačić i patrijarh Irinej u dječijem kampu Naša Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srbije Ivica Dačić i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej posjetili su Školu prijateljstva u dječijem kampu “Naša Srbija” na Tari, gdje se djeca iz Srpske, Rusije, Crne Gore i Srbije uče srpskoj kulturi, istoriji i tradiciji.

Nakon intoniranja himne Srbije i Rusije, patrijarh srpski blagoslovio je mališane i njihove učitelje, uz želju da kamp traje još dugo godina.

Patrijarh Irinej upoznao je mališane u jednoj od radionica sa ličnošću pukovnika Aleksandra Vronskog koji je poginuo na srpskom frontu, a čiji je srce po njegovoj želji sahranjeno u Srbiji, koju je volio.

Na opasku učitelja da mališani pred visoki gostima imaju tremu da pokažu šta su naučili, predsjednik Srpske Milorad Dodik je rekao da i oni sami, misleći na sebe, Dačića i patrijarha, imaju tremu.

Posebne emocije kod sve trojice izazvala je pjesma “Kosovski božur”, a zajedno s mališanima pjevali su i “Tamo daleko”.

Predsjednik Srpske je pokrovitelj djece iz Republike Srpske koja borave u kampu.

Druženje srpske i ruske djece trajaće do utorka, do 16. jula, a poslije njih do 27. jula na Tari će boraviti druga grupa polaznika, kojima će se pridružiti i djeca sa Kosova i Metohije.

Izvor: Agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender