17. 08. 2022.

Nismo protiv opremanja MUP-a

Sekretar Partije demokratskog progresa /PDP/ Igor Crnadak rekao je da PDP nije protiv opremanja Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, već da je protiv nerazumnog i nelogičnog zaduživanja Srpske.

“PDP je za to da se MUP Republike Srpske što prije i modernije opremi, jer se njegovi pripadnici nalaze u teškoj materijalnoj situaciji još od završetka rata”, rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci, dodajući da je loša strana zaduživanja ta što se od 15 miliona KM ni jedna stavka ne odnosi na nabavku uniformi za obične policajace.

On je ukazao na to da će Republika Srpska za kredit od 15 miliona KM, sa rokom otplate od 12 godina, i kamatnom stopom od osam odsto, morati da vrati skoro 25 miliona KM za ovaj kredit.

“Samo dva dana prije toga Republika Srpska je uplatila 26 miliona KM svojim litvanskim prijateljima koji su uništili Balkan investment banku, koji su iznijeli pare iz te banke, a te gubitke vlast je pokrila novcem poreskih obveznika”, rekao je Crnadak i pozvao nadležne institucije da istraže ko je odgovoran za krah ove banke.

On je istakao da je SNSD, od svog zalaganja za referendum o Sudu BiH, doveo do toga da ima samo jedan sud više, kao i izdvajanje više novca za rad ovih institucija u Sarajevu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender