16. 08. 2022.

Dačiću da smjeniš ministre ili idemo na izbore

SNS je spreman da u predstojećoj rekonstrukciji Vlade da čak tri svoja ministarstva – odbranu, kulturu i sport, a koalicioni partneri, prije svih SPS, imaju rok od pet dana da se odluče kog će smjeniti ili će se ići na izbore!

– Sjednica je bila prilično dramatična. Aleksandar Vučić analizirao je rad svih ministara iz redova SNS i dogovoreno je da naprednjaci daju resor kulture i sporta, a Vučić je spreman da podnese ostavku na mjesto ministra odbrane! URS će morati da se odrekne dvojice ministara ili pak da se odreknu barem jednog resora, odnosno da daju privredu. I SPS će morati da žrtvuje dva ministra, a za to imaju rok od četiri, najviše pet dana. Ako na to ne pristanu, dogovor je da se ide na izbore – kaže izvor Kurira iz SNS.

Vučić je na petočasovnoj sjednici analizirao rad svih ministara, a posebno se osvrnuo na rad ministra kulture Bratislava Petkovića.

– Vučić je bio izuzetno oštar kad je počeo da govori o njemu. Gotovo je grmio: „U njegovom ministarstvu ne zna se ni ko pije ni ko plaća!“. S druge strane, Vučić je uzdržano pohvalio rad ministra poljoprivrede Gorana Kneževića i prirodnih resursa Milana Bačevića, uprkos negativnim medijskim napisima o njima dvojici. Kako je objasnio, iako su obojica imali propuste u radu, njihovo ministarstvo ima dobar tim ljudi i zajedno rade solidno, a za Bačevićev projekat za iskopavanje nikla u Srbiji rekao je da je u načelu sasvim u redu – dodao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, na spisku za smjenu je i Aleksandar Nikolić, poznatiji kao Foto Toni, koji je trenutno na poziciji državnog sekretara u Vučićevom ministarstvu. Vučić je poslije sastanka novinarima saopštio: Smjena pomoćnika!

– Razgovarali smo o personalnim rješenjima i nije postignuta puna saglasnost o svim pitanjima. Imena ministara koji će biti zamjenjeni predložiću na sastanku Glavnog odbora stranke u subotu jer me je Predsjedništvo ovlastilo – naglasio je Vučić i dodao da će među „rekonstruisanima“ biti i direktori najvećih javnih preduzeća i oko 20 državnih sekretara i pomoćnika ministara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender