10. 08. 2022.

Neprimjerno ponašanje međunarodnih zvaničnika

SNSD će zatražiti od delegacije BiH u Savjetu Evrope da izvijesti evropske parlamentarce o neprimjerenom ponašanju međunarodnih predstavnika i ambasadora u BiH u posljednje vrijeme, najavio je danas član Izvršnog odbora SNSD-a Drago Kalabić.

“Tražićemo od evropskih parlamentaraca da nam kažu da li su saglasni sa onim što radi visoki predstavnik i pojedini ambasadori u BiH, te da li to ima veze sa evropskim vrijednostima i da li je to put BiH ka Evropi”, rekao je Kalabić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Kalabić je naglasio da su posljednja dešavanja u Sarajevu prilikom zasjedanja Predstavničkog doma parlamenta BiH pokazazala opravdanost SNSD-ove teze da bezbjednosne agencije i pravosudni i tužilački sistem u BiH apsolutno ne služi građanima BiH, iako ih oni finansiraju stotinama miliona KM.

Kalabić je rekao da bezbjednosne agencije čak ne žele da onima koji su ih birali i postavili dostavljaju adekvatne izvještaje.

On je rekao da se treba izjasniti na referendumu o svim gorućim pitanjima za koja predstavnici međunarodne zajednice smatraju da građani misle drugačije od političara.

Komentarišući donošenje izmjena i dopuna Zakona o sukobu interesa u BiH, Kalabić je rekao da je poželjno učešće svih u donošenju tog zakona.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender