14. 08. 2022.

Srbi da se ujedine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas Srbe sa Kosmeta da budu jedinstveni i da se ujedine,bez obzira da li žive sjeverno ili južno od Ibra.

Vulin je rekao poslije liturgije u manastiru Svetih vrača Kozme i Damjana u Zočištu, kod Orahovca, da je ova svetnja ranije bila svjedok velikog stradanja, a sada “velike obnove”.

“Kada kažem velike obnove ne mislim samo na kuće, već mislim na ljude. Puna porta u Zočištu govori da se Srbi obnavljaju i da obnavljaju svoj život”, rekao je Vulin nakon liturgije kojoj je prisustvovalo više stotina Srba i nekoliko poslanika u parlamentu Srbije.

On je konstatovao da mora doći do potpunog jedinstva ukoliko se računa na potpunu obnovu života Srba.

“Suština politike Vlade Srbije jeste da se obnovi život na Kosovu i Metohiji, a da bi došlo do toga mora se postići apsolutno jedinstvo među Srbima, političko, ekonomsko, duhovno i svako drugo”, rekao je Vulin.

Vulin je poručio da Srbi moraju da “dišu kao jedan”, jer oni i jesu jedan narod, a kako je rekao, isto tako moraju da budu jedinstveni sa Vladom Srbije, jer bez Vlade Srbije tu život neće biti moguć.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender