23. 01. 2022.

U proceduri prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je u proceduru Vladi Srpske prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine, izjavio je šef ovog kluba Vukota Govedarica.
Govedarica je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci precizirao da je taj prijedlog zakona upućen Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju i Sekretarijatu za zakonodavstvo Vlade Republike Srpske, koji bi trebalo da daju mišljenje o ovom zakonskom rješenju.

On je podsjetio da je Sekretarijat za zakonodavstvo Vlade Republike Srpske u januaru dao nedvosmislen odgovor da nacrt ovog zakona ima uporišta u Ustavu Repšublike Srpske.

“Vjerujemo da ovaj sekretarijat neće podleći pritiscima kojih je ranije bilo kada je riječ o ovom zakonu i da neće promijeniti mišljenje”, istakao je Govedarica.

Govoreći o suštinskim izmjenama prijedloga u odnosu na nacrt ovog zakona, koji je ranije usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Govedarica je naveo da je prijedlogom definisano da Poreska uprava Republike Srpske, uz prethodnu saglasnost nadležnog tužilaštva, a na osnovu odluke suda, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, može da izvrši pretres stana ili prostorija.

Govedarica kaže da je prijedlogom zakona predviđeno i da Poreska uprava Republike Srpske ne bi trebalo da se nađe pred sudom
kao strana u ime Srpske, već da se predmet predaje Pravobranilaštvu Republike Srpske.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender