10. 08. 2022.
Košarac: Tadić izgubio povjerenje

Nema govora o formiranju distrikta Sarajevo

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Staša Košarac odbacio je prijedlog delegata HDZ-a 1990 Martina Raguža o formiranju distrikta Sarajevo koji bi štitio prava zakonodavne i izvršne vlasti na nivou BiH.

“Nema govora o formiranju distrikta Sarajevo, niti o nekim većim promjenama Ustava BiH. To ne bi doprinijelo rješenju problema”, rekao je Košarac na današnjoj sjednici Doma naroda, na kojoj se raspravalja o bezbjednosti rada u institucijama BiH, nakon demonstracija od 6. juna.

Košarac je istakao da je očigledno da 5, 6. i 7. juna “nešto nije funkcionisalo” i da sada neki bježe od odgovornosti, pa čak pokušavaju da ublaže situaciju, što nije rješenje problema.

Košarac je rekao da treba tražiti odgovornost onih koji nisu tih dana adekvatno reagovali, što je doprinijelo “talačkoj krizi”.

“Često se u Sarajevu mnogi `prave ludi`. Demokratsko pravo majki, koje su se okupile 5. juna, jeste da traže jedinstveni matični broj /JMB/ za svoju djecu, ali šta su narednog dana na tim demonstracijama radile `Horde zla` i `Manijaci`. Šta oni imaju sa JMB”, zapitao je Košarac.

Ističući da se nije radilo o mirnim demonstracijama, Košarac je ocijenio da je ovo poraz BiH koja nije u stanju da obezbijedi nesmetan rad zajedničkih institucija.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender