18. 08. 2022.

Grad Banjaluka dobio spor protiv Autoprevoza

Viši privredni sud u Banjaluci preinačio je presudu Okružnog privrednog suda i presudio u korist grada Banjaluke u sporu koji godinama vodi sa banjalučkim preduzećem “Autoprevoz” u vezi sa vlasništvom nad zemljištem na lokaciji nekadašnje stare autobuske stanice u centru grada.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović kaže da je zadovoljan što su prihvaćeni dokazi predati uz žalbu na presudu Okružnog privrednog suda.

”Tom presudom je utvrđeno da je pravno valjan sporazum o zamjeni nekretnina koje su bile predmet ugovora kod izgradnje nove autobuske stanice, što je Grad od početka i tvdio. Utvrđeno je i da Grad Banjaluka ima pravo vlasništva, pravo posjeda, nad tim nekretninama koje su bile predmet spora te da je na osnovu te presude moguće izvršiti upis u evidencijama nepokretnosti. Sada je sve okončano, sve je jasno i mislim da smo izvojevali jednu bitku koja je vrlo značajna”, rekao je Gavranović.

Moguća je revizija ove presude. Autoprevoz, prema riječima Gavranovića nema nikakve šanse i da ide na reviziju. Ova presuda će se svakako izvršavati, naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Okružni privredni sud u Banjaluci krajem prošle godine donio je presudu u korist “Autoprevoza”. Zanimljivo je da u prvostepenom postupku sudija nije prihvatio kopiju ugovora o zamjeni zemljišta kao dokaz. Pravobranilaštvo RS je uložilo žalbu Višem privrednom sudu u Banjaluci i priložilo nove dokaze, među kojima je i ugovor iz 1979. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender