17. 08. 2022.

Srpska istorija ne može da se razdvaja

Vučić se, istovremeno, oštro usprotivio pokušajima revizije istorije, u vezi sa Sarajevskim atentatom iz 1914. godine, i poručio da će učiniti sve da bude očuvan i odbranjen srpski nacionalni duh.

“Niko ne može da kaže da neko ko je rođen s jedne strane Drine pripada nekom drugom narodu i ta istorija ne može da se razdvaja… Pripadamo istom rodu, nikoga ne ugrožavamo, ni Bosnu i Hercegovinu. Poštujemo sve, a ovim želimo da pokažemo da ćemo čuvati našu tradiciju i duhovnost srpskog naroda i veličati njegove vrednosti”, rekao je Vučić.

On je objasnio da je sa Kusturicom i Dodikom na ozbiljan način postavio temelje mnogih stvari koje bi trebalo riješiti u narednom periodu, jer je 2014. godina veoma važna za srpski narod, jer se obilježava stogodišnjica Prvog svjetskog rata.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da današnji dolazak prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Višegrad i Republiku Srpsku daje podsticaj daljoj i dosad odličnoj saradnji između Srpske i Srbije.

“Želimo da razvijamo odnose sa Srbijom na najvišem nivou i tako mora biti, a saradnja sa njom u svim oblastima ima i psihološku i moralnu pozadinu”, rekao je Dodik.

Idejni tvorac Andrićgrada, režiser Emir Kusturica zahvalio je prvom potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću za posjetu gradu od kamena i njegovom angažovanju radi otklanjanja birokratskih barijera, koje su pola godine kočile početak rada Andrićevog instituta.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender