16. 08. 2022.

Uhapšen vozač kamiona koji je udario u češki autobus

Petoro čeških državljana koji su se autobusom vraćali sa ljetovanja u Turskoj, povrijeđeni su u udesu na autoputu Niš-Beograd u ponedjeljak u 01.45, a policija je uhapsila vozača kamiona u koji je autobus udario, saopštila je policija.

Od siline udara kamion je sletioo sa autoputa i probio zaštitnu ogradu, a vozač kamiona je napustio mjesto udesa. Vozač se naknadno vratio na lice mjesta i tada je policija utvrdila da je riječ o Senadu K. (44) iz Novog Pazara.

Vozač je zadržan zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nije pružio pomoć povrijeđenima.

Dva putnika sa teškim povredama zbrinuta su u Urgentnom centru u Beogradu, dok je troje lakše povređenih zbrinuto u smederevskoj bolnici.

Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar rekao je da je jedan pacijent 1965. godište, sa ozbiljnim povredama glave i grudnog koša.

“Taj pacijent je poslije određene dijagnostike primljen kod nas na intenzivnu njegu. Njegovo stanje je izuzetno ozbiljno. Sem povreda glave ima i ozbiljnu povredu grudnog koša”, rekao je Lončar.

Prema njegovim riječima, drugi pacijent je 1959. godište i riječ je o stranom državljaninu za koga se pretpostavlja da je vozač.

“On je kod nas primljen na ortopediju sa povredama karlice i otvorenim prelomom potkolenice. Za sada je dosta stabilniji od ovog prethodnog pacijenta, ali i kod njega su izuzetno ozbiljne povrede”, rekao je Lončar.

Nesreća se dogodila kada je autobus sa češkim turistima, koji su se vraćali sa ljetovanja u Turskoj, naletio na kamion koji je prevozio drva.

Prema prvim informacijama, kamion se iz zaustavne trake uključivao u saobraćaj krećući se brzinom od 30 kilometara na čas, dok se kazaljka na autobusu zaustavila na 100 kilometara na čas.

Policija nije zetekla vozača kamiona koji se pojavio tek po završetku uviđaja i njemu je određeno policijsko zadržavanje.

Iz Češke je krenuo autobus po putnike koji su noćas doživjeli saobraćajnu nesreću, saopštilo je češko Ministarstvo spoljnih poslova, a povređene Čehe u Urgentnom centru posjetila je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender