16. 08. 2022.

Brnović: Srbija pobjeđuje Hrvatsku, BiH osigurala Brazil

Brnović takođe ističe da je, od svih bivših jugoslovenskih republika, jedino Bosna i Hercegovina siguran putnik za Brazil.

“Srbija će pobijediti Hrvatsku u Beogradu. Igrački, Hrvati nisu jači od Srbije. Uz to, Mihajlovićev tim će željeti da se pošto-poto vrati, odnosno koliko-toliko izvadi za dosadašnje loše rezultate. Narod bi im puno toga oprostio kada bi savladali Hrvatsku”, zaključio je Brnović.

Brnović dijeli mišljenje većina fudbalskih stručnjaka koji ističu da je samo Bosna i Hercegovina pokazala konstantnost u igri, toliko potrebnu za uspjeh u kvalifikacijama za najveće fudbalsko takmičenje.

“Bosna i Hercegovina je konačno došla na ono što je zaslužila nakon ovoliko godina. Jednom nogom je u Brazilu, i to moram naglasiti, veoma zasluženo. Ekipa selektora Safeta Sušića igra odlično. Bosna i Hercegovina igra dobro u nekoliko posljednjih kvalifikacionih ciklusa. Međutim, razni pehovi i snažni Portugal u baražu zaustavljali su je na putu ka velikim takmičenjima. Ne vjerujem da iko više može da zaustavi Bosnu na putu do Brazila”, izričit je Brnović.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender